Konya'ya DAİR Herşey!

ARAÇ KİRALARKEN BUNLARA DİKKAT!

16.12.2015
36
ARAÇ KİRALARKEN BUNLARA DİKKAT!
Reklam

Araç kiralama günümüzde çok yaygın şekilde kullanılan bir hizmet sektörü haline geldi. Özellikle tatile çıkan ailelerin ilk tercihi araç kiralamak. Hal böyle olunca bu konuda da bilinçlenmek kaçınılmaz hale geldi. Çünkü bilinçsiz kiralamalar, araç kiralayan vatandaşların başına sıkıntılar açabiliyor. Peki, araç kiralarken nelere dikkat etmek gerek?

Araç kiralama konusunda ilk aranacak şart, şüphesiz kiralamayı yapan şirketin yasal olması. Gayri resmi yerlerden kiralanan araçlar hizmet satın alanları birçok yasal sıkıntıya sokabilir dahası bu sıkıntılar çok büyük maddi külfetler getirebilir. Bu sebeple Konya kiralık araba ilanlarında da önce yasallık aranmalı.

Yasal bir firmayı tercih ettikten sonra ilk adım ise kiralanan aracın sigorta ve kasko içeriği. Trafik sigortası zaten zorunlu tüm araçlar için. Bu sebeple kontrol gerçekleştirmek size anlamsız gelebilir. Ancak firmanın deneyimsiz oluşu, ya da çalışan hatasıyla sigortası biten aracın sigortasının yenilenmemiş olması sizin için sıkıntı yaratabilir. Bu sebeple aracın sigorta durumunu kontrol etmeniz bir olumsuzluk yaşamama adına size yardımcı olacaktır. Zorunlu trafik sigortasının içeriği sabit olduğundan bu konuda bir araştırma yapmanıza gerek yok. Bu belgenin ruhsat içinde bulunması yeterli. Ancak kaskoda durum farklı. Kaskonun içeriği kullanıcı açısından gayet önemli. Kasko neleri kapsıyor, hangi durumlarda müşteriyi zarardan koruyor hepsini baştan konuşmak gerek. Örneğin aracı kiralayan kişiden başka bir sürücü için herhangi bir kaza durumunda kasko ödeme yapıyor mu? Bu gibi ayrıntılara, olası bir kaza durumunda maddi bir külfet altında kalmamak için mutlaka vakıf olunmalı.

Aracın periyodik bakımlarının yapılmış olup olmadığının bilinmesi de dikkat edilecek hususlar arasında yer almakta. Bakımı eksik bir aracın seyahat halindeyken sorun çıkarma olasılığı her zaman yüksektir. Yine aynı sebeple kiralanacak aracın 3 yaşından büyük olmaması ve çok yüksek kilometrelere erişmiş olmaması da dikkat edilmesi gereken hususlardan. Çok yaşlı ve kilometresi yüksek araçlar da her an arıza çıkarmaya müsait durumda olacaktır.

Tüm bu hususlar dikkate alınarak Konya kiralık araba araması yapılır ve araç bu şartlarda kiralanırsa, güvenlik ve konfor açısından olumsuzluklar minimum seviyeye indirilmiş olacaktır.

Reklam
ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.