Konya'ya DAİR Herşey!

BAMYA ÇORBASININ SAHİBİ KONYA

BAMYA ÇORBASININ SAHİBİ KONYA
Reklam

Türk mutfağı dünya mutfakları içerisinde adından söz ettiren bir mutfaktır. Gerek çeşitliliği gerekse kendisine has lezzetleriyle tüm damaklara hitap etmektedir. İklim koşulları nedeniyle dört farklı mevsimin yaşanması bölgesel olarak farklı yemeklerin, tatlıların ön plana çıkmasını sağlamıştır.

Konya şehri İç Anadolu Bölgesinin önemli tarihi bir kentidir. Eski taş camileri, Mevlana Türbesi, Mevlana Müzesi tarihi açıdan ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelir.Selçukluların başkenti olan Konya, Mevlana ile dünyaca tanınmışlığa sahiptir. Bamya çorbası deyince akla Konya gelir. Türkiye’nin farklı şehirlerinde bamya çorbası pişirilse de Konya’nın çorbası diğerlerinden ön plana çıkmaktadır.Gaziantep denilince akla baklava, Amasya denilince akla elma nasıl geliyorsa Konya denilince akla bamya çorbası gelir.

Bamya bitkisinin ana vatanı Afrika’dır. Afrika’daki kölelerin kulak arkasında Asya’ya getirdikleri bamya tohumları ile dünyaya yayılmış ve bugün sofralarımızı zenginleştiren bamya çorbasına dönüşmüştür.

Yemeğin en hassas noktası malzemelerinin hazırlanışında gizlidir. Çorbanın içerisinde kullanılacak bamyanın çiçek bamyası olması ve kuru olması gerekmektedir. Kuru bamya tazeye oranla daha ekşimsi olur. İnce bir özellikte bamyaların üzerindeki minik kıllarından arındırılmasıdır.Bamya çorbası taze dana eti ile yapılmalıdır. Koyun ya da keçi eti çok tercih edilmez. Eti kuşbaşı doğramanız çorbanın lezzetine katkı sunacaktır.

Konya düğünlerinde, davetlerinde, iftar yemeklerinde menünün vazgeçilmezi bamya çorbası ve etli pilavdır. Çorba sıcak ikram edilir.

Reklam
ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.