Konya'ya DAİR Herşey!

ÖĞRETMENE, TACİZDEN BERAAT’ E MAHKEME BAŞKANINDAN ŞERH

07.01.2016
64
ÖĞRETMENE, TACİZDEN BERAAT’ E MAHKEME BAŞKANINDAN ŞERH
Reklam

ÖĞRETMENE, TACİZDEN BERAAT’ E MAHKEME BAŞKANINDAN ŞERH

 Konya’ da 2010 yılında o dönemde görev yaptığı ilköğretim okulunda 3. Sınıf sekiz kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve yaklaşık 2,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen öğretmen hakkında oy çokluğu ile verilen beraat kararına Mahkeme Başkanı “ Suçun işlendiğine kanaat getirerek şerh” koydu

Meram ilçesinde bulunan bir İlköğretim Okulu 3’üncü sınıfta okuyan kız öğrencilerden bazıları ailelerine sınıf öğretmeni Z.K.’nın zaman zaman kendilerini taciz ettiğini söyledi. Çocukların söylemleri üzerine harekete geçen veliler polise başvurdu. Şikayet üzerine Z.K. isimli öğretmeni gözaltına alarak Adliye’ ye sevk eden polisler Nöbetçi Mahkeme tarafından verilen tutuklama kararı sonrasında öğretmeni cezaevine teslim etti. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “ Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan yargılama başladı.

Öğretmen Z.K. tarafından tacize uğradığı iddia edilen 8 kız öğrenciden 6’sı Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. 6 kız öğrenciye de 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından “Ruh ve beden sağlığının bozulduğu” raporu verildi.

Mahkeme heyeti, devam eden duruşmada Z.K.’yi oy çokluğu ile tahliye etti. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tahliye edilmesine muhalefet şerhi koydu.

Tutuksuz yargılanan Z.K. 11 Aralık 2015 tarihinde hâkim karşısına çıktı. Z.K., kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, “Bütün olaylar görev yaptığım okula nakil olan 3 öğrencinin bana karşı bu tür iftiralar atmalarından sonra meydana geldi. Hakkımda asılsız suçlamalarda bulundular. 30 kişilik bir sınıfta 3 yıl süreyle iddia edilen eylemlerin yapılması mümkün değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum beraatimi istiyorum.” dedi.

Mahkeme heyeti de oy çokluğuyla yeterli delil elde edilemediği ve suçu sabit olmadığı gerekçesiyle Z.K.’nın beraatına karar verdi.

BAŞKANDAN KARARA ŞERH

Tahliyesine de karşı çıkan mahkeme başkanı, öğretmenin beraat kararına da “Mağdurların ısrarlı beyanları, 6 kız öğrenci hakkında hazırlanan ruh sağlığı bozulduğuna dair raporlar nazara alındığında, sanığın çocuklara ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarını işlediği kanaatinde olduğumdan sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyor ve karşı oy kullanıyorum.” şerhini koydu.

Mağdur çocukların avukatı ve Konya Çocuk Haklarını Koruma Derneği Başkanı Avukat Hakkı Ünalmış,  Konya 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararını temyize götürerek Yargıtay’a taşıyacaklarını belirtti.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.