Konya'ya DAİR Herşey!

MEVLANA MÜZESİNDEN YENİ BİR ZİYARETÇİ REKORU DAHA

09.01.2016
17
MEVLANA MÜZESİNDEN YENİ BİR ZİYARETÇİ REKORU DAHA
Reklam

Mevlana Müzesine yapılan ziyaretlerin her yıl arttığını belirten yetkililer, 2014 yılında 2.109.487 kişinin ziyarette bulunduğunu, bu rakamın 2015 yılında artarak 2.581.005 sayısına ulaştığını belirttiler.

Konya Müzeler Müdürü Yusuf BENLİ ’07 Aralık 2014 tarihinden itibaren Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’ nun açıklamaları ile girişlerin ücretsiz olduğu müzeye,  Hazreti Mevlana ile ilgili yapılan tanıtımlarla, hem iç hem de dış turizmde bu sene daha farklı bir noktaya gelindi. Ücretsiz girişin başlamasıyla birçok turizm şirketi özellikle iç turizmde daha etkin şekilde ziyaretçi getirmeye başladı. 2015 yılındaki savaşlar ve tüm olumsuzluklara rağmen Hazreti Mevlana’ya olan sevgileri insanları yine Hazreti Pir’in bulunduğu kabre doğru sevk etti. Önceki yıl sadece Şeb-i Arus’ta ziyaretçi sayısı 70 bin civarındaydı. Geçen yıl o sayıyı da geçtik. 82 bin resmi ziyaretçi var. Ama Şeb-i Arus günü olan 17 Aralık’ta dua töreni dolayısıyla müzenin kapıları tamamen açıldı. Bunları da ekleyecek olursak yaklaşık 85 bin civarında ziyaretçinin geldiğini söyleyebiliriz. Yani bu rakamlar, insanların her yıl artarak Hazreti Pir’e büyük coşkuyla geldiğini gösteriyor.’ dedi.

Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçileri manevi havayı koklamak için Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) altında buluşturan Mevlana Müzesi ülkemizde en çok ziyaret edilen müzeler arasında bulunuyor.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.