Konya'ya DAİR Herşey!

Eşyalı daire kiralamak daha mı avantajlı?

07.02.2016
36
Eşyalı daire kiralamak daha mı avantajlı?
Reklam

Piyasa şartlarının değişmesiyle birlikte ev satın alma gücü de gün geçtikte düşmektedir. Bu yüzden kira evlerde yaşamak bir zorunluluk halini almaktadır. Bu yüzden bütçe kontrolü sağlamak adına kiralık ev tercihinizde dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Kiralık evlerin çoğu boş dairelerdir. Eğer eşyanız varsa tercihiniz boş daireden yana olacaktır. Dairenin boş olması evin içerisindeki eşya kontrolünde size tam yetki vermektedir. Ayrıca boş dairelerin fiyatları her zaman daha düşük olmaktadır. Kullanılmış ve size en huzurlu olmanız gereken yerde evinizde aitlik hissini yaşatmayan eşyaların içinde olmak bir süre sizi rahatsız edecektir. İnsanlar her zaman bile düzen içerisinde olmak için çalışırlar ve bu düzeni kurarken de aitlik hissi ön planda olmaktadır. Bu yüzden ev eşyasına sahip olmasanız bile yenilerini almak adına boş daire kiralamak sizin için daha iyi olacaktır.

Eşyalı daireler de ise durum biraz daha farklıdır. Günümüzde kiralık dairelerin eşyalı oluşu genellikle kiralama süresinin kısa olduğu zamanlarda tercih edilmektedir. Tercih nedeni, kısa süreli barınma, ihtiyacını karşılamaktır. Bu durumlarda genellikle iş hayatında ve öğrencilik dönemlerinde karşımıza çıkmaktadır. Kira süresinin kısa oluşu, kiralanacak evin eşyalı olması için önemli bir nedendir. Sizi artı bir masrafa sokmadan işinizi görmenizi sağlayacaktır. Düzen kurma gibi bir durumunuz olmadığı içinde eşyaların sadece ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamamasıyla ilgilenirsiniz.

Türkiye’nin her yerinde kiralık ev bulma imkânınız vardır. Her il içerisinde bulunduğu piyasa şartlarına ve bulunduğu koşullara göre fiyat farkına uğramaktadır.  Konya da kiralık evler genel olarak daha avantajlıdır. Konya birçok sektörün buluştuğu illerden biridir. Turizm sektörü yanında iş olanaklarının da sağlandığı ve sürekli sanayi alanında göç alan şehirdir. Bu yüzden genellikle ailelere ev sahipliği yapmaktadır. Şehirleşmenin gün geçtikçe artması medeniyle yeni yapıların da bulunması Konya da kiralık evler açısından cazip hale gelmesine katkı sağlamaktadır.

Sonuç olarak kiralanacak dairenin eşyalı olup olmaması içinizde bulunduğunu durumla alakalıdır. Eşyalı mı yoksa eşyasız mı ev benim için daha avantajlı derseniz, hangi konumda olduğunuza bakmanız size tercih yapma acısından yardımcı olacaktır.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.