Konya'ya DAİR Herşey!

Ev kiralarken gerekli belgeler nelerdir?

07.02.2016
16
Ev kiralarken gerekli belgeler nelerdir?
Reklam

Ev kiralamadan önce onlarca daire gezip aradığınız fiyata ve özelliklere sahip olan daireyi bulmaya çalışırsınız. Bu yüzden istediğiniz daireyi bulduğunuz zamanda ilk kez bir ev kiralayacaksanız ne yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Konyada kiralık ev arayışınız son buldu ve istediğiniz evi buldunuz diyelim, Peki ev kiralarken gerekli belgeler nelerdir konusunu yeterince araştırdınız mı? Eğer araştırmadıysanız bu yazımız size rehberlik edecektir.

Ev kiralarken ev sahibi ve kiracı arasında bir kira sözleşmesi yapılır ve bu sözleşmede kiracı ayın belli günlerinde kirayı ödemekle yükümlüdür. Ödemenin ne zaman ne şekilde yapılacağı belirlendikten sonra diğer hususlar iyice anlaşılmalıdır. Ödemelerin banka yoluyla yapılması tercih edilmelidir. Peki, ev kiralarken gerekli belgeler nelerdir; Nüfus Cüzdanı fotokopisi, adınıza ait bir fatura ve gerekirse kefil. Bunun dışında ev kiralarken evdeki eksikliklerin sözleşme imzalanmadan önce belirlenmesi ve giderilmesinin ev sahibi tarafından yaptırılması ya da kiracı yapacaksa bu giderlerin kiradan düşülmesi iyice konuşulup anlaşılmalıdır. Ayrıca kirada yapılacak artışların ne oranda olacağı, önceki kiracıdan kalan borçları ödemek zorunda kalmamak için faturaların üzerinize geçirilmesi işlemlerinin de halledilmesi gerekir.

Ev kiralarken depozito bedeli istenir ve bu bedel evden ayrılırken kiracıya geri ödenir. Bu hususta ev sahibi ile sorun yaşamamak için evdeki eksiklikleri hasarları konuşarak sözleşmeye eklemelisiniz. Ayrıca tadilat gerektiren durumlar varsa bunları baştan konuşmanız gerekir. Ev kiralarken kefil isteyen ev sahipleri de olabilir.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.