Konya'ya DAİR Herşey!

İYİ BİR KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL OLMALIDIR?

07.02.2016
7
İYİ BİR KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL OLMALIDIR?
Reklam

Çoğu aile hayatlarını ya kendi evlerin de ya da kiraladıkları evlerde sürdürmektedirler. Özellikle Konya gibi büyük şehirler de ev kiralama oranları epey bir yüksek. Konya kiralık evler deyince şüphesiz çeşitli alternatifleri göz önünde bulundurursunuz. Kimisi kira miktarını kimisi evin büyüklüğünü kimisi yalıtımını kimisi oda sayısını ve buna benzer birçok alternatifi göz önünde bulundurmaktadır. Kiralayacağınız evi buldunuz. Asıl önemli olan şimdi devreye girecek. O da sözleşme. İyi bir kira sözleşmesi nasıl olmalıdır?

DETAYLARA DİKKAT

İyi bir kira sözleşmesi yapmak istiyorsanız. Hazır kira sözleşmeleri üzerinden madde madde gitmenizi tavsiye ederiz. Kırtasiyelerde hazır bulabileceğiniz sözleşmeleri ev sahibi ve kiracı yan yana oturup maddelerini tek tek konuşup, okuyup ve değerlendirip karar kıldıkları takdirde yeni yapacakları sözleşme içerisine koymalılar.

ÜCRETLENDİRMELER KISMI

İyi bir sözleşme de dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ücret kısmı. Şu detayları ev sahibiniz ile mutlaka karara bağlamalısınız.

  • Bir aylık kira bedeli
  • Depozito bedeli
  • Kiranın ne şekilde ödeneceği
  • Depozitonun ne şekilde ödeneceği
  • Kiranın ayın kaçında ödeneceği

İyi bir kira sözleşmesinin ana yapısını bu ücret kısmı oluşturur. Ayrıca her iki tarafında imzalarının bulunması. Kaç yıllık bir sözleşme olacağı ve yıllık zam oranlarının da belirlenmesi gerekir.

Konya kiralık evler konusunda iyi bir sözleşme ile tüm sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.