Konya'ya DAİR Herşey!

Kira Ödemelerini Banka Aracılığı İle Yapmak Daha mı İyi?

07.02.2016
8
Kira Ödemelerini Banka Aracılığı İle Yapmak Daha mı İyi?
Reklam

Kira ödemelerinde ev sahibi ve kiracı arasında herhangi bir problem yaşanmaması ve mal sahibi kişilerin vergilerinin doğru belirlenmesi adına kira ödemeleri mutlaka banka aracılığı ile yapılmalıdır. Tüm Türkiye’deki kiralık evler için geçerli olan bu durum Konya kiralık evler için de geçerlidir.

Konya kiralık evler içerisinden beğendiğiniz evi kiralayacağınız zaman ev sahibi ile anlaşma durumunda kira ödeme şeklini mutlaka konuşarak kararlaştırmalısınız. Çünkü kayır dışı mükelleflerin kayıt altına alınabilmesi ve ülkemizde vergi kaçakçılığının önlenmesi adına kiraların elden verilmesinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca verdiğiniz kiraların belgelendirilmesi adına bankalar ile çalışmanız ve işlemlerinizi kontrol altında tutmanız daha yararlı olacaktır. Bakanlığın çıkardığı tebliğine bakıldığında ise aylık kirası 500 TL’nin üzerinde olan evlerin kira ödemeleri mutlaka banka, finans kurumları ya da PTT şubeleri aracılığı ile yapılmalıdır. Bu tebliğe uymayan ev sahiplerine tespiti durumunda para cezası verilmektedir.

Bazı bankalar kira ödemeleri için hem kiracılara hem ev sahiplerine fırsatlarda sunmaktadır. Otomatik ödeme talimatları ya da kira hesapları oluşturularak düzenli, gecikmesiz ve kolay işlemler yapabilir bankaların bu sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Kiracı açısında belgelendirme adına avantajı bulunan bu sistemin ülke ekonomisine de katkıda bulunacağı açıktır. Kira ödemelerini banka üzerinden gerçekleştirilmesinin yerleşmesi ve yaygınlaşması ülke yararına olacaktır. Bu şekilde piyasa da dolaşan paralar da kayıt altında tutulmuş oluyor.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.