Konya'ya DAİR Herşey!

Konya Kiralık Ev Durumu

07.02.2016
33
Konya Kiralık Ev Durumu
Reklam

Konya Kiralık evler aslında insanların orta ölçekli büyük şehirlerde yaşama istekleri veya şehirlerin hızlı gelişimi kuşkusuz emlak sektörünün artmasına ve evleri de pahalılaştırmaya başlamıştır. Tabi kuşkusuz Konya da ki kiralık ev modellerinin çeşitliliği veya ev bulmada sıkıntılar bu işin ayrı bir konusudur. Özellikle üniversitelerin açılması ve genel bir toplumsal baskı olma yolunda ilerleyen Suriyeli mültecilerin aşırı derecede artması da Konya da hem fiyatları yükseltti hem de ev sıkıntısını ortaya çıkardı.

Şehir oldukça büyük ve sınırları içerisinde çok talep olmakla beraber şehirde arka arkaya bina yapılmaktadır buna rağmen kira için çok ev bulunamamaktadır. Şehrin al sat işleri ile uğraşanların büyük kısmı da ticari bir amaç ortaya çıkarabiliyor. Bina inşa edilmeden önce uygun fiyata alan kişiler bittikten sonra çok daha yüksek bir fiyata evi satabiliyor. Böyle bir durum evlerin fiyatlarını yükseltmektedir. Ayrıca kiralık ev bulma oranı da azalmaktadır. Konya Kiralık evler açısından bazen ciddi bir sıkıntı çekmektedir. Şehirde ki insanların artan nüfusa oranla gelişim göstermesi ve rahat yaşaması planlanmalıdır. Kira gelirlerinin ciddi manada artması orta gelirli insanları da etkilemektedir. Bu durum şehirde ciddi bir gelir kaybını oluşturabilir. Tabi bazı bölgelerin yüksek fiyatlardan kapatması dahi böyle bir durumda farklı bir zor durumun göstergesidir.

Konya da yapılması gerekenlerin başında gelen ise ev için, uygun fiyatlarda mutlaka emlakçı bulunması gerekir. İnternet bu işi için en önemli mecradır. İnternet bu durumda çok önemlidir. Bundan başka Konya için sosyal medyadan takipte önemli bir diğer noktadır. Böylece birçok kişiye ulaşılabilir.

 

 

 

 

 

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.