Konya'ya DAİR Herşey!

Sözleşme zamanı dolmadan ev boşaltılabilir mi?

07.02.2016
47
Sözleşme zamanı dolmadan ev boşaltılabilir mi?
Reklam

Kira sözleşmesi kiracı ve ev sahibini birbirine bağlayan bir anlaşmadır. . Konya’da kiralık evarayan kiracılar ve ev sahipleri arasında zaman zaman sözleşmelerden kaynaklı problemler yaşanabiliyor. Oturduğu evi kira sözleşmesi dolmadan tahliye eden kiracı ile ev saibi çoğu zaman uyuşamıyor. Mülk sahipleri, sözleşme süresinin tamamı kadar kirayı, kiracı oturmasa bile talep edebiliyor, sözleşmelere de bu yönde maddeler yazılıyor.Son zamanlarda bu nedenlerden doğan sorunları ortadan kaldırmak adına kiracıyı koruyan yasalar, düzenlemeler yapıldı ancak bunlarınhenüz pek bilinirlikleri yok.

Artık kiracının erken tahliyesi durumunda kiracıyı cezalandırmak adına kira bedelinin tümünü ödemesini öngören sözleşme şartları hükümsüz oldu. Yani diyelim sözleşme süresi 4 seneyse ve kiracı eve girdikten 6 ay sonra evi boşatmak istediyse, geriye klan 3,5 senelik kirayı ödemek zorunda değil. Bu koşulda ev sahibi bir türlü anlaşmaya varmıyorsa ya da ev sahibine ulaşılamıyorsa o zaman kiracı sulh hukuk mahkemesine gidebilir.

Eğer kontrat süreli değilse o zaman kiracı 3 ay önceden haber vererek evi boşaltabilir. Eğer kiracı evi bildirimde bulunmadan tahliye ederse, makul süre kadar kira ödeme borcu var. Kiracı yerine yeni bir kiracı bulursa o zaman makul süre kadar kira ödemekten de kurtulur. Ayrıç evin kullanılabilirliğinin kalmaması, sağlık koşullarını tehdit ediyor olması gibi hayati konularda kiracıya sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkı verir. Konya’da kiralık ev arıyorsanız bu yazılanlara göz gezdirmenizde fayda var.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.