Konya'ya DAİR Herşey!

Emekliye Promosyon Müjdesi

09.02.2016
40
Emekliye Promosyon Müjdesi
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilerin maaş promosyonu için banka görüşmelerini hızlandırdı. Belirlenen 300 TL’ lık maaş promosyonunu daha da yükseltmek için yapılan pazarlıklar sıkı bir şekilde devam ediyor.

Kumu’ da çalışan tüm memurlar gibi emeklilerde maaşlarını aldıkları bankaların kendilerine promosyon ödemesini ve bu işlemlerin bir an önce gerçekleşmesini ümit ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye’ de bulunan yaklaşık 11 milyon emeklinin promosyon talebi ile harekete geçmiş, Bankalar Birliği ile konuyu detaylı olarak masaya yatırmıştı. Bunun üzerine harekete geçen SGK, Denizbank ila yaptığı görüşmeler sonucu varılan anlaşma da “İlk defa gönderilen Emekli ve Hak Sahiplerinin gelir ve aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan almaları şartıyla bir defaya mahsus emekli aylığı için 300 TL promosyon ödeneceğini” duyurmuştu. Şimdi ise promosyon tutarını arttırmak için pazarlıklara başlandı.

Geçmiş dönemlerde SGK, önce kamu bankalarıyla, daha sonra da özel bankalarla masaya oturmuş, yapılan görüşmelerden sonuç alamadığı gibi bankalar da emeklilerin promosyon beklentisini karşılamayan rakamlar teklif etmişti.

YURTKUR Genel Müdürlüğü’nün Halk Bankası ile yaptığı promosyon mutabakatı, emekliler arasında sevinçle karşılanırken, çıtayı da yükseltti. YURTKUR’ un her bir çalışanı, 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma ile tek sefere mahsus bin 750 TL promosyon ödemesi; buna ilave olarak protokol süresi içinde banka ile kurumun mutabakatı halinde kişi başı 500 TL ek promosyon ödemesi yapılacak.

 

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.