Konya'ya DAİR Herşey!

Kasko İle Trafik Sigortası Tek Bir Poliçede!

01.03.2016
24
Kasko İle Trafik Sigortası Tek Bir Poliçede!
Reklam

Kasko İle Trafik Sigortası Tek Bir Poliçede!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Mecliste yapmış olduğu konuşmasında vatandaşın tepkisine neden olan trafik sigortası primlerine yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili açıklama geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Yıldırım, bir takım yasal boşluklardan yararlanılarak sigorta kapsamında araçlarda oluşan hasarların miktarının artırıldığını söyledi.

Bakan Yıldırım, “Sigorta şirketleri de buna dayanarak, tabii bu bir havuz, oradan primlerini artırdılar ama bugünlerde yapacağımız bir düzenlemeyle belki de alternatiflerden bir tanesi, kasko ile trafik sigortasının içeriğini bir arada göz önünde bulundurup tek bir poliçeye dönüştürerek ve bu yasal boşluktan kaynaklanan istismarın da önüne geçerek yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız” şeklinde konuştu.

Hükümetin üzerinde çalıştığı tasarıyla ilgili Yargıtay tarafından 2011 yılında kaldırılan “kusur indirimi” uygulaması yeniden hayata geçirilecek.

Kasko ile trafik sigortasının tek bir poliçede toplanması da gündemde. Ayrıca, sektörün uyguladığı prim oranlarının takibi Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılacak..

 

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.