Konya'ya DAİR Herşey!

Dolandırıcılıkta Yine Aynı Numara!

25.03.2016
19
Dolandırıcılıkta Yine Aynı Numara!
Reklam

Dolandırıcılıkta Yine Aynı Numara!

Telefon aracılığıyla dolandırıcılık konusunda Emniyetin ilgili birimleri tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen Dolandırıcılar ağlarına insanları düşürmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Konya’ da yaşandı. Konya’ nın Cihanbeyli ilçesinde çiftçilik ile uğraşan Kemal C. (50) isimli vatandaş cep telefonundan aranarak kendilerini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişilerin hesabına 32 bin lira yatırdı.

Alınan bilgilere göre, Kemal C’ yi cep telefonundan arayarak kendilerini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişi, banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, yapılacak operasyon için kendi hesabına para yatırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Kemal C. ilçe merkezine giderek bir bankadan 22.500 lira kredi kullandı. Kredi işlemlerinin ardından kendi hesabında bulunan 9 bin 500 lirayı da çekerek PTT aracılığıyla şüpheliler tarafından belirtilen hesaba parayı yatırdı.

Parayı yatırdıktan kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Kemal C. isimli vatandaş hemen Cihanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığına giderek şikayetçi oldu. Olay ile ilgili Jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerek yazılı, gerekse görsel basın aracılığıyla  “Ülkemiz genelinde özellikle yaşlı vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini Komiser, Başkomiser, Savcı vb. şekilde kamu görevlisi olarak tanıtıp “banka hesaplarına terör örgütünce müdahale edildiği, soyulan bir kuyumcuda kimlik fotokopilerinin bulunduğu vb.” olaylar öne sürülerek sözde şüphelileri operasyon yaparak yakalayacaklarını, operasyonun başarıya ulaşması için hesaplarında bulunan paranın çekilerek vermiş oldukları başka bir hesap numarasına yatırmaları gerektiği yönünde çeşitli yöntemler kullanılarak (polis telsiz sesi eşliğinde konuşmak gibi) vatandaşlarımızı kandırıp yüksek miktarda haksız ekonomik çıkar sağlayan dolandırıcılık çeteleriyle mücadele edildiği ve vatandaşların tanımadıkları kişilerden gelen bu tür telefonlara itibar etmemesi gerektiği“ şeklinde defalarca yapılan uyarılara rağmen vatandaşların hala bu şekilde dolandırılması pes dedirtti.

 

 

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.